Tips för att ha ett städat hem

Det är väl allas dröm att alltid ha ett välordnat och städat hem, där man trivs och inte behöver störas av oordning och smuts. Det är dock lättare sagt än gjort, då det kan tyckas som ett arbete utan slut att hålla dammet och oredan borta. Dessutom ska man ju hinna med allt annat i livet, som jobb, familj, socialt umgänge och eventuella fritidsaktiviteter. Här kommer några tips som i alla fall kan göra det lättare att hålla rent runtomkring sig.

Ett av de bästa tipsen som underlättar städningen är att minska antalet saker man faktiskt behöver städa undan, det vill säga att göra sig av med onödiga saker i hemmet. Om man rensar bort kläder man aldrig använder ur garderoben, skänker bort böcker man aldrig kommer att läsa och slänger eller återvinner sådant som man inte behöver, kommer det per automatik att finnas färre saker i hemmet som kan ta upp plats och orsaka oreda.brush-15931_960_720

Nästa steg i att underlätta städningen i hemmet, eller kanske se till att den inte behöver ske lika ofta, är att kontrollera de saker som man faktiskt behåller i hemmet. Ett exempel kan vara att man hänger in sina kläder i garderoben varje kväll, eller lägger dem i tvättkorgen, istället för att en hög långsamt byggs upp på golvet, på en stol eller på andra ställen. Detsamma gäller exempelvis disken i köket – låt inte ett berg av disk byggas upp, så att det tar en halvtimme att ta hand om köket när du väl gör det, utan ställ in tallrikarna direkt i diskmaskinen när du ätit, alternativt diska dem för hand. Det sparar tid i längden och gör att ditt hem ser renare ut under tiden.

Till slut måste man dock ändå släpa fram dammsugaren, moppen eller båda två. Något som då kan underlätta är att man har så lite saker stående på golvet som möjligt. Se därför till att exempelvis montera tv:n på väggen, att ha vägghängda hyllor, eller att ha möbler med så höga ben att det är lätt att komma åt under dem.

Det allra lättaste sättet att ha ett rent hem, samtidigt som man hinner med allt annat man vill göra, är dock självklart att låta någon annan ta hand om städningen. Du kan enkelt anlita hemhjälp för städning på Qleano.se, och sedan luta dig tillbaka och njuta av ditt välstädade hem.

 
 
 
 
 
 
 
erudito