Kreativa idéer för homestyling

Homestyling inför en försäljning av en fastighet är numera ett beprövat koncept som de flesta mäklare ägnar sig åt i större eller mindre utsträckning, beroende på vad deras klienters önskemål är. En bra mäklare kan ge rekommendationer och tips till sina klienter när det gäller homestyling – både om det lönar sig att göra några mer omfattande förändringar och vad som i så fall bör göras. Nedan följer några tips på mer kreativa homestylingidéer än att bara rensa bort allt personligt och baka bullar för luktens skull.villa-600176_640

Något som många husägare kanske missar i sin homestyling är till exempel utsidan av huset. Det är visserligen insidan spekulanterna kommer att titta mest på, men precis som när man träffar nya människor är det första intrycket det viktigaste. Det gäller därför att se till att gräset är nyklippt och rabatterna rensade, om det finns några. Annars kan det vara en bra idé att ställa några krukor med blommor på farstutrappan, eftersom det ger en välkomnande och ombonad känsla. Om du ska sälja ditt hus på vintern, när det blir mörkt redan klockan tre på eftermiddagen, kan det vara väl värt pengarna att investera i enklare fasadbelysning för att skapa samma känsla. Du hittar en mängd olika lösningar för fasadbelysning på Buildor.se.

När man ska bjuda in främmande människor till sitt hem kan ens första instinkt vara att gömma så mycket som möjligt i garderober och lådor. Vett och etikett på en husvisning säger också att man inte ska öppna garderober och badrumsskåp, för att inte snoka i ägarnas saker. Om du vill visa ditt hem från sin bästa sida kan du istället göra tvärtom: rensa ur garderoberna och låt dem stå öppna på visningen. Genom att bara låta dina finaste kläder hänga kvar kan det som annars skulle vara en mörk hemlighet vändas till något positivt och inbjudande.

Även badrummet kan behöva lite hjälp för att verka inbjudande. Om du inte redan har det kan du ställa in några gröna växter för att ge rummet liv, och några väldoftande, lyxiga tvålar bidrar till spakänslan. En enkel investering för att ge rummet en ny känsla kan vara att köpa ett nytt duschdraperi och matchande handdukar. Med dessa knep kan du få ut så mycket som möjligt av din husförsäljning!